Megnyílik a Mantskovit Bálint nyomdatörténeti múzeum!

turizmus

Örömmel értesítünk minden kedves látogatót és érdeklődőt, hogy a Károli Gáspár program keretén belül megújult a vizsolyi református templom külső és belső része. Továbbá a templomkert belsejében található felújított épületben, megnyitásra kerül a Mantskovit Bálint nyomdatörténeti múzeum is. Az Árpád kori templom freskóit valamint külsejét felújították, új világítást kapott a belső tér.

A templomkertben található hosszúkás műemlék épületben kapott helyet a Mantskovit Bálint nyomdatörténeti múzeum, mely méltó emléket állít a híres Biblia nyomtatónak, valamint hitelesen kalauzolja az érdeklődőket a Vizsolyi Biblia nyomtatásának történetéről.

A Vizsolyi Biblia és a templom megtekintése után, most már egy újabb, különleges élményben lehet része minden látogatónak. Az átadási ünnepség 2015. 09. 26-án lesz délelőtt 11:00-kor, a vizsolyi református templomban, melyre szeretettel várunk minden kedves látogatót. A megnyitó ingyenes.

2017-06-16T09:05:09+00:00
Felhívjuk tisztelt látogatóink figyelmét, hogy február végéig a látogatást sziveskedjenek előre egyeztetni. Kattints ide az időpont egyeztetéséhez!