Támogatás 2022-03-10T17:24:07+00:00

“…jövevény voltam és befogadtatok..” Mt 25,35

Tisztelt Támogatóink! Kedves Testvérek!

Mai napon 17 fő tartózkodik bibliai táborhelyünkön, következő napokban még egy transzport érkezik, és így összesen 32 személy tartós ellátására kell felkészülnünk.
Emiatt jelenleg még nem tudom pontosan felmérni a konkrét ruhanemű szükségletet.

Egyenlőre annyi információt kaptam, hogy 2 fő részére 43 és 44-es méretben papucsra és cipőre volna szükség. Törölköző, lepedő, ágyneműhuzat is szükséges lennel mivel folyamatosan fogjuk mosni és cserélni őket, így kb. 16-18 ágyneműhuzat lehetővé teszi a folyamatos és fokozatos ágynemű mosást és cserét.

Ami mindenképpen fontos, az a tartós élelmiszerek gyűjtése:

liszt, száraztészta, cukor, étolaj, konzerv löncshús, májkrém, rizs, étkezési zsír, fűszerek, paradicsompüré, UHT tej, gyerekeknek kekszek, némi édesség. Ellátásuk folyamán egyenlőre nekünk szükséges gondoskodni főzéssel, mivel nincs központi szervezés (Még nem tudjuk, hogy később lesz-e).

Fontos terület a higiénia:

mind a tisztító fertőtlenítő szerek, mind a tisztálkodási szerek fontosak a tekintetben, illetve mosószer, a ruhamosáshoz. Nagy segítség lenne, ha kihajtható ruhaszárítót kérhetnénk még, mert sok embernek lesz szüksége ruhaszárításhoz.

Egészségügyi kérdéseink is vannak, mivel kicsi gyerekek és állapotos anyuka is van jövevényeink között: szeretettel kérünk tehát lázcsillapító kúpokat is, pl.mexalen kúp, nurofen kúp, antipyreticus kúp stb., nurofen szuszpenzió, panadol szirup, benuron szirup, panadol tabletta, Neocitran forró-italpor megfázás ellen, normaflore, protexin probiotikum stb. Illetve ha szülész-nőgyógyász tudna segíteni állapotos anyukánk vizsgálataiban…

Mindenki segítségét hálásan köszönjük Urunk nevében, ebben a nagy bajban. Hálásak vagyunk Istennek hogy tehetjük, és jelen próbatételek közepette is felfedezhetjük az érkezőkben nemre-, fajra-, bőrszínre-, származásra- és egyéb előfeltevésekre tekintet nélkül a testvérünket-felebarátunkat.

“Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül”
Isten áldását kérjük testvéreinkre: Kovács Zsolt Levente ref. lelkész és a vizsolyi református gyülekezet

Vizsolyi Református Egyházközség
3888 Vizsoly, Szent János u. 123.
ASZ: 19912428-1-05
Táborhelyünk: 3888 Vizsoly, Szent János u. 137. (hrsz. 235.)
Bankszámlaszámunk: 54600140-10022764-00000000
IBAN: HU86 5460 0140 1002 2764 0000 0000
SWIFT/BIC kód: TAKBHUHB

"...és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének."
Jak 5,16
A koronavírus járvány miatt a Vizsolyi Biblia Emlékhelyünk látogathatósága szünetel, Látogatóközpontunk bizonytalan ideig zárva tart.

Az újranyitásról a járvány alakulásától függően adunk később tájékoztatást. Ugyanakkor szeretettel kérjük keresztény testvéreinket, hogy a járványügyi higiéniai intézkedések betartásával próbáljunk gátat szabni a kórokozók terjedésének, valamint böjti könyörgéssel imádkozzunk e nehéz és próbatételes időszak mielőbbi megszűnéséért.
Mégis békességgel:
Vizsolyi Református Egyházközség
"...és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének."
Jak 5,16
A koronavírus járvány miatt a Vizsolyi Biblia Emlékhelyünk látogathatósága szünetel, Látogatóközpontunk bizonytalan ideig zárva tart.
Az újranyitásról a járvány alakulásától függően adunk később tájékoztatást. Ugyanakkor szeretettel kérjük keresztény testvéreinket, hogy a járványügyi higiéniai intézkedések betartásával próbáljunk gátat szabni a kórokozók terjedésének, valamint böjti könyörgéssel imádkozzunk e nehéz és próbatételes időszak mielőbbi megszűnéséért. Mégis békességgel:

Vizsolyi Református Egyházközség