Vizsolyi Biblia facsimile kiadása

Legyen gyűjtemények ékessége a reformáció 500 éves jubileuma alkalmából kézzel merített papíron bőrkötésben, a három kötetből álló sorszámozott példány.

A Hungarikum Bizottság a Vizsolyi Bibliát Magyarország legkiemelkedőbb szellemi értékeinek sorába emelte, azt Hungarikummá minősítette. Mint az első teljes magyar nyelvű bibliakiadás, óriási hatást gyakorolt nyelvünk fejlődésére, a nemzeti identitás megerősödésére, irodalmi-művészeti hatása tekintetében pedig páratlan ihlető történelmünkben.

A Vizsolyi Biblia hasonmás-Hungarikum példányai vízjeles, valódi kézzel merített papírra, print technikával készülnek, az eredeti első kiadás mintájára 200 oldalon, 23x32cm-es táblákkal, bőrkötéssel, díszdobozban.

Előjegyzést követően a teljesítés példányonként két-három héten belül megtörténik.

Ajánlások:

A „facsimile” latin jelentése: csinálj hasonlót. Ugyanazt alkotni szinte lehetetlen. A Károlyi Biblia kiadástörténete napjainkig tart, nyelvileg többször modernizálták, még a XX. században is. A Vinczemill kiadás Mantskovit Bálint Vizsolyban, 1590-ben kinyomtatott hasonmása.

Monok István

Széchenyi-díjas irodalom- és művelődéstörténész a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ főigazgatója

A XVI. századi korhű hangulat, ami a merített papír, a hozzáillő kötészet élményéből fakad, a Vinczemill papírmerítő műhely Magyar Örökség-díjas, hazánkban egyedülálló munkásságának köszönhető. A korábbi bibliakiadások elevenen tartása az örökös reformáció egyházi kötelezettségük, hozzájárulásunk egyetemes kultúránkhoz.

Kovács Zsolt Levente

vizsolyi református lelkipásztor

A kiadványról részletes információt ad:

Vincze László papírmerítő

E-mail: info@vinczemill.hu, Telefon: +3630 9495883, www.vinczemill.hu

2018-02-19T10:23:38+00:00
"...és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének."
Jak 5,16
A koronavírus járvány miatt a Vizsolyi Biblia Emlékhelyünk látogathatósága szünetel, Látogatóközpontunk bizonytalan ideig zárva tart.

Az újranyitásról a járvány alakulásától függően adunk később tájékoztatást. Ugyanakkor szeretettel kérjük keresztény testvéreinket, hogy a járványügyi higiéniai intézkedések betartásával próbáljunk gátat szabni a kórokozók terjedésének, valamint böjti könyörgéssel imádkozzunk e nehéz és próbatételes időszak mielőbbi megszűnéséért.
Mégis békességgel:
Vizsolyi Református Egyházközség
"...és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének."
Jak 5,16
A koronavírus járvány miatt a Vizsolyi Biblia Emlékhelyünk látogathatósága szünetel, Látogatóközpontunk bizonytalan ideig zárva tart.
Az újranyitásról a járvány alakulásától függően adunk később tájékoztatást. Ugyanakkor szeretettel kérjük keresztény testvéreinket, hogy a járványügyi higiéniai intézkedések betartásával próbáljunk gátat szabni a kórokozók terjedésének, valamint böjti könyörgéssel imádkozzunk e nehéz és próbatételes időszak mielőbbi megszűnéséért. Mégis békességgel:

Vizsolyi Református Egyházközség